Τραγούδι & Φωνητική - TIPS by Lou Is - FAKANAS

Τραγούδι & Φωνητική – TIPS by Lou Is

Όταν τραγουδάω πολλές φορές με ακούω flat και αρκετές ζορίζομαι. Τι μπορώ να κάνω για να το βελτιώσω και να δώσω χαρακτήρα sτη φωνή μου;

Πρέπει να φανταστείς ότι η φωνή σου χρειάζεται στήριγμα χρειάζεται να ”γαντζωθεί” από σημεία για να βγει προς τα έξω. Δεν πρέπει απλώς να φωνάζω και να αμολάω αέρα. Με αυτό τον τρόπο δεν μπορώ να κατευθύνω ούτε τον ήχο μου, ούτε το νόημα αυτών που λέω, ούτε την διάθεση μου.
Αυτό που συμβαίνει είναι, ότι περνάει ο αέρας από τις φωνητικές μας χορδές, δονεί τα μαλακά μόρια, δονεί τους μύες, δονεί τους χονδρούς και μέσα από τα μάγουλα μας και τα οστά του προσώπου μας δημιουργείται αυτός ο ήχος, αυτός ο παλμός. Είναι δίνες αέρα που ανεβαίνουν.

Τι θα κάνω λοιπόν εγώ για να βοηθήσω τη φωνή μου;

Θα ξυπνήσω το πρόσωπο μου, μπορώ να βάλω τα δάχτυλά μου για να σηκώσω τα μήλα του προσώπου, για να βρω καλά την στήριξη της μάσκας. Έτσι όταν πάω να τραγουδήσω έχω ωραία στημένο τον φωνητικό μου μηχανισμό, σαν ένα φούρο που θα πέσει από πάνω το φόρεμα, είναι ο σκελετός. Έτσι, αρχίζω και σερβίρω τις λέξεις μου μαζί με τον ήχο της φωνής μου στον απέναντι. Με αποτέλεσμα να έχω την κατεύθυνση και δύναμη και πρόθεση.
Χωρίς τα παραπάνω η φωνή μου δεν έχει βοήθεια, ούτε μπορώ να φτάσω τις ψηλές, ούτε μπορώ να έχω πλούσιο ήχο. Αντιθέτως θα πάρω σωστή στάση σώματος, θα ξυπνήσω το πρόσωπο μου θα τραγουδήσω αξιοποιώντας όλους τους μηχανισμούς μου.

Δες και το βίντεο από κάτω που σου δείχνω και παραδείγματα.

@fakanasartmusicschool

Η Λουίζ μοιράζεται τις γνώσεις της για να αποκτήσει το τραγούδι σου, χαρακτήρα! 🎤 #Foryourpage#Foryou#FYP#music#lesson#fakanas#singing

♬ πρωτότυπος ήχος – Ωδείο Τέχνης Φακανά

Χρησιμοποιούμε cookies στην ιστοσελίδα μας για να σας προσφέρουμε την πιο σχετική εμπειρία μέσω της αποθήκευσης προτιμήσεων και επαναλαμβανόμενων επισκέψεων. Με την επιλογή “Αποδοχή”, αποδέχεστε την χρησιμοποίησή τους καθώς και την Πολιτική Απορρήτου.